Bouwfysische berekeningen tegen vaste prijzen

Koudebrugberekeningen, dampspanningsberekeningen, warmteweerstandsberekeningen, beschaduwingsanalyses: Adviesbureau Bluemink voert tegen vaste tarieven deze en tal van andere bouwfysische berekeningen uit op het terrein van warmte, lucht, vocht en licht.

Berekening koudebrug

Bouwkundige detailleringen in de thermische schil kunnen een koudebrug vormen, die garant staat voor een kostbaar warmteverlies, een ongezonde leefomgeving of een slecht comfort. Bluemink voert in 2D conform NEN 2778 / NPR 2878 koudebrugberekeningen uit. Op basis van de gevonden waarde (f-factor van tenminste 0,65 voor woningbouw en 0,50 voor utiliteitsbouw) kunt u vervolgens gericht het bouwkundige detail aanpassen.

Berekening dampspanning

Berekenen van de warmte- en vochttechnische kwaliteit van constructies gebeurt door Bluemink met de methode Glaser (volgens ISO 13788). Deze thermisch/hygrische berekening biedt duidelijkheid over de (inwendige) condensvorming en droging. Met de methode Glaser wordt inzichtelijk of en eventueel waar een dampremmende folie moet worden aangebracht. 

Berekening warmteweerstand

Het berekenen van de warmtedoorgangscoëfficiënt (Rc-waarde) is aan de orde, wanneer er voor vloer- of dakdelen geen attest van de fabrikant beschikbaar is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij hout-skeletbouw en bij daken met een afschotisolatie. De benodigde complexe berekening van de warmteweerstand voert Bluemink graag voor u uit volgens NEN 1068 / NPR 2068.

Beschaduwingsanalyse

Nieuw- of verbouw kan schaduwwerking veroorzaken richting bestaande bebouwing. Bluemink brengt via een beschaduwingsanalyse in kaart of er na de realisatie van een project sprake is van schaduwwerking en hoe groot de vermindering van zonlicht is.

Meer weten over bouwfysische metingen die Adviesbureau Bluemink uitvoert? Neem contact met ons op.

Nieuws

Presentatie Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is een actueel onderwerp. Adviesbureau Bluemink wordt dan ook regelmatig uitgenodigd om, over dit onderwerp, een presentatie te geven.

Lees verder >
  • Contactgegevens
  • Oude Klaverdijk 5
  • 7142 HC Groenlo
  • T. 0544 46 43 22
  • M. 06 51 08 40 38
  • E. info@bluemink.nl