Hoezo PV-panelen duurzaam?

Wanneer we spreken over duurzaamheid, dan is recyclebaarheid een sleutelwoord. PV-panelen hebben de naam duurzaam te zijn omdat ze in de EPG vaak de verlaging van de EPC geven waar we naar zoeken maar qua milieuprestatie hoog scoren (negatief). Recyclen (door de overheid verplicht gesteld) blijkt echter een lastige zaak te zijn. PV-panelen zijn dus lang niet zo duurzaam als we vaak denken. ECN schreef een interessant artikel over het nog duurzamer (en dus recyclebaarder) maken van zonnepanelen.

Nieuwsoverzicht

Presentatie Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is een actueel onderwerp. Adviesbureau Bluemink wordt dan ook regelmatig uitgenodigd om, over dit onderwerp, een presentatie te geven.

> lees bericht

MPG versus EPG: duurzaam of energiezuinig?

Het Bouwbesluit kent weliswaar nog geen eis (prestatiegetal) voor milieuprestatie, maar de berekening moet bij de nieuwbouw van woningen en kantoren al wel worden gemaakt en aangeleverd.

> lees bericht

Hoezo PV-panelen duurzaam?

Wanneer we spreken over duurzaamheid, dan is recyclebaarheid een sleutelwoord. PV-panelen hebben de naam duurzaam te zijn omdat ze in de EPG...

> lees bericht

Damp-open versus luchtdicht bouwen

Damp-open bouwen geeft een prettig en gezond binnenklimaat. Voor een comfortabel binnenklimaat is luchtdicht bouwen echter een vereiste, zeker bij Laag Temperatuur Verwarming (vloerverwarming).

> lees bericht
Pagina < Previous 12 Next >
  • Contactgegevens
  • Oude Klaverdijk 5
  • 7142 HC Groenlo
  • T. 0544 46 43 22
  • M. 06 51 08 40 38
  • E. info@bluemink.nl