MPG versus EPG: duurzaam of energiezuinig?

Het Bouwbesluit kent weliswaar nog geen eis (prestatiegetal) voor milieuprestatie, maar de berekening moet bij de nieuwbouw van woningen en kantoren al wel worden gemaakt en aangeleverd. Opvallend is dan dat een goede score in de EPG soms juist een slechte score in de MPG oplevert. Een houten kozijn bijvoorbeeld presteert in de EPG beter dan een aluminium kozijn. Hout heeft gedurende de levensduur echter ‘veel’ onderhoud nodig en is aan het eind van de levensduur niet te recyclen. Een aluminium kozijn vraagt daarentegen bijna geen onderhoud en is volledig recyclebaar. Een houten kozijn is dus gunstig voor de EPG maar ongunstig in de MPG. een aluminium kozijn is gunstig voor de MPG, maar ongunstig voor de EPG.

Het Bouwbesluit zit hiermee in een flinke spagaat. Hoe de praktijk hiermee om moet gaan? Adviesbureau houdt u in elk geval op de hoogte.

Nieuwsoverzicht

Presentatie Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is een actueel onderwerp. Adviesbureau Bluemink wordt dan ook regelmatig uitgenodigd om, over dit onderwerp, een presentatie te geven.

> lees bericht

MPG versus EPG: duurzaam of energiezuinig?

Het Bouwbesluit kent weliswaar nog geen eis (prestatiegetal) voor milieuprestatie, maar de berekening moet bij de nieuwbouw van woningen en kantoren al wel worden gemaakt en aangeleverd.

> lees bericht

Hoezo PV-panelen duurzaam?

Wanneer we spreken over duurzaamheid, dan is recyclebaarheid een sleutelwoord. PV-panelen hebben de naam duurzaam te zijn omdat ze in de EPG...

> lees bericht

Damp-open versus luchtdicht bouwen

Damp-open bouwen geeft een prettig en gezond binnenklimaat. Voor een comfortabel binnenklimaat is luchtdicht bouwen echter een vereiste, zeker bij Laag Temperatuur Verwarming (vloerverwarming).

> lees bericht
Pagina < Previous 12 Next >
  • Contactgegevens
  • Oude Klaverdijk 5
  • 7142 HC Groenlo
  • T. 0544 46 43 22
  • M. 06 51 08 40 38
  • E. info@bluemink.nl