Rookproeven: tocht simpel in beeld

Tochtklachten, een rioollucht, rookgas of afvoerlucht in huis of op kantoor: via een rookproef is de oorzaak snel te achterhalen. Adviesbureau Bluemink is helemaal thuis in het uitvoeren van rookproeven met een rookgenerator of rookpen. De rook is onschadelijk voor de gezondheid en laat geen sporen achter.

Tocht in beeld

Door bijvoorbeeld met de rookpen langs deuren en kozijnen te gaan, wordt snel duidelijk waar het tocht en warmte verloren gaat. U krijgt van Bluemink vervolgens een praktisch advies hoe u de tochtproblemen kunt verhelpen. Bluemink gebruikt ook rook in combinatie met een blowerdoor, waarbij de luchtdichtheid van de woning of het gebouw in kaart wordt gebracht. 

Lekkages opsporen

Met een rookproef is ook de oorzaak van een rioolgeur te achterhalen. Door de rookgenerator te koppelen aan de afvoerleidingen, worden lekkages zichtbaar en kan de installateur met minimaal hak- en breekwerk de problemen verhelpen. Via een rookproef wordt ook een lekkage in het rookgas- of ventilatiekanaal opgespoord. Het kanaal wordt aan de afvoerzijde afgesloten en onder druk gezet. Luchtlekken zijn direct zichtbaar.

Een rookproef in combinatie met een blowerdoor bewijst ook belangrijke diensten bij een rietkeuring. Rook maakt snel duidelijk of de onderconstructie van het rieten dak dicht is. Een lekkende onderconstructie verkort de levensduur van het riet aanzienlijk.

Meer weten over rookproeven door Adviesbureau Bluemink? Neem contact met ons op.

  • Contactgegevens
  • Oude Klaverdijk 5
  • 7142 HC Groenlo
  • T. 0544 46 43 22
  • M. 06 51 08 40 38
  • E. info@bluemink.nl